Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - christian h

Sider: [1]
1
Reportager / DES 1. afd. 2018 RMRK
« Dato: Marts 11, 2018, 13:20:28 pm »
Så kom vi godt igennem første afdeling af årets DES, som blev kørt hos Randers Minirace Klub. Først og fremmest vil jeg sige tak til RMRK for et godt arrangement. Rigtig lækkert lokale I har og super fed bane, en top 3 bane i Danmark i min bog! Alting forløb som det skulle, lige pånær en computer der meget gerne ville genstarte pga. Windows Update. Da MiHu var blevet forhindret i at dukke op, kørte vi, for første gang i min tid i DES, uden en decideret løbsleder. Alting gik dog fint, folk fik repareret hvad der gik i stykker uden der skulle deles straffe ud, og TK blev gennemført af tre mand fra tre forskellige hold.

Træning
Tror de fleste af os "Københavnere" havde lidt svært ved at finde rytmen i banen til at starte med, og der gik længe før vi kom under 7. Det gav lidt rynker i panden da et par af de lokale hold var nede i 6,8. Dog ikke med noget der lignede løbsbiler. Efterhånden som træningen skred frem og folk begyndte at finde flowet kom alle hold vidst ned i 6,9 (med undtagelse af Dark Horse der ankom til aller sidst). Der blev delt opsætninger i pitten, og da de fleste hold i år kører MyPrototype 4, blev tiderne også ganske ens fra alle hold.

Kvalifikation
Kvalifikations sporet blev rød som er det midterste. Igen i år valgte nogle hold at tape handout dækkene, og nogle hold gav dem en gang dækrens. Både Racefun og West Coast gav begge dele, og resultatet blev da også Racefun 1 og West Coast 2, med bare 0,014 sekunds forskel.

ila_rendered

Teknisk kontrol
Efter kvalifikationen blev West Coast afsløret i at have et 47 tands kronhjul på, og en karosse der må have været en smule for lav foran. I hvert fald startede de løbet med en stop & go, hvor Claus skiftede tandhjul og Henrik dremlede karossen.

Løbet
Da vi kun var 7 hold til en 5 spors bane, var det på forhånd vedtaget at vi skulle køre Round Robin med dobbelt bytte ved sporskifte. Racefun og A-Team (forhenværende Stallions) valgte som 1 og 2 i kvallen at starte ude. West Coast startede med at afsone deres stop & go og udbedre fejlene, og SlotWorld havde problemer med farten og en bil der lød med skidt. Det viste sig gennem flere ture i pitten at tandhjulet var placeret forkert, så det kørte mod motorholder pladen, og var blevet presset ind således at det kørte ovenpå chassiet (motorpladen kunne derfor ikke flekse). Dette kostede ca. 30 omgange for SlotWorld og 40 for West Coast. Løbet om sejren var derfor reelt kørt for begge hold hvis ikke alle i front fik defekter. A-Team havde desuden et par defekter, bl.a. et lyskit der ikke virkede, som kostede 20-25 omgange. I front kørte Racefun og Slotgear stærkt (med undtagelse af gult spor) og kun 2 omgange skilte dem efter første gennemkørsel.

ila_rendered

Da lyset blev slukket var det som om der faldt ro over tingene. Jeg husker i hvert fald ikke et mere roligt natstint i DES, og mener ikke der var nogle der var ude med defekter. Da det efterhånden blev mørkere kneb det lidt for påsætterne at se mærkerne på bilerne, men med hjælp fra kørerne gik det fint. Det var stadig helt lige i toppen med afstanden mellem Racefun og Slotgear på 6 omgange. Kampen om tredjepladsen var også rigtig tæt med tre hold indenfor 14 omgange.

ila_rendered

ila_rendered

Da lyset igen blev tændt var det som om grebet blev markant bedre. Flere hold kørte banerekorder fra start, og jeg tror de fleste af os blev overraskede over den pludselig pace der var i banen. A-Team skilte sig dog ud fra mængden og kørte klart stærkere end alle andre, med banerekorter i 4 ud af 5 spor til følge. Det var dog som om det gik lidt for meget op i banerekorder med lidt for mange affald til følge. West Coast fik skovlen under Illuminati, og da Slotgear knækkede en ledning til lyskittet var løbet om sejren kørt. Racefun kunne derfra trille den hjem, men havde Slotgear ikke knækket ledningen var det med garanti blevet tæt. Racefuns bil led under grebet der var kommet i banen, og kunne ikke presse bilen på samme måde. Vi valgte derfor at køre med blød hat, og der kørte bilen trods alt stadig i et godt tempo. SlotWorld måtte ud med en motor der havde rykket sig, og for Dark Horse gik det op i leg og kaffedrikkeri under kørslen til sidst. Dog stor respekt for at holde den gående, da de jo havde været ude til sent på natten for at danse moderne med de lokale tøser ;)

ila_rendered

ila_rendered

Til næste afdeling håber vi selvfølgelig at se lidt flere hold! Man skal i hvert fald ikke være bange for at der ikke bliver delt opsætninger og gode råd. Tror næsten alle hold i pitten snakkede opsætning på tværs af hinanden, der blev kigget på hinandens chassier og kommenteret på hvor de andre kørte for langsomt. I hvert fald en rigtig god oplevelse for Racefun holdet (sejren hjælper self), men der er sgu langt hjem fra Randers med slud, sne, sjap og hasarderede modkørere 8) Vi ses næste gang, hvor det så end bliver i landet!

2
NM Scaleauto / Nordisk Mesterskab 2018
« Dato: Januar 26, 2018, 16:07:20 pm »
Så er det første danske hold ankommet til banen i Trondheim hvor det nordiske mesterskab i Scaleauto skal køres.

Layoutet er det karakteristiske MTT, hvor spor 8 her er 5 meter længere end spor 1. De lokale forventer at man taber 15 omgange i det yderste ift. det inderste spor i løbet af et 45 min stint.

3
Slotrace / App til opsætning
« Dato: Oktober 03, 2017, 11:57:32 am »
Hej Scaleracere,

Hvis du bare kører med bilen ud af kassen, eller kun har Æble elektronik behøver du ikke læse videre.

Jeg nørder altid med opsætningen af mine biler, og det skaber en del problemer ift. at huske hvilken opsætning der dur på hvilken bane.
Som et lille tool til et bedre udgangspunkt, har jeg bakset en hurtig app sammen til at gemme sine opsætninger. Findes kun til Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.racefun.christiansimonsen.scaleracesetup&hl=en

Disclaimer: Det er udviklet som et personligt tool og bliver kun vedligeholdt/opdateret i det omfang jeg selv har brug for nye funktioner. Parametrene er baseret på moderne 1:24 chassier. Det er ikke muligt at ændre i en gemt opsætning. Der er med garanti fejl et eller flere steder i koden, men core funktionaliteten virker fint på Samsung Galaxy S6 og OnePlus5.

Tips: Tilpas dine bilklasser og baner vha. tandhjulet i øverste højre hjørne. "Langt klik" på en opsætning i "opsætnings listen" giver mulighed for at slette en opsætning. Ingen af parametrene er nødvendige når du laver en ny opsætning, du kan godt gemme en tom opsætning. Opsætningerne gemmes i en lokal database på telefonen. Skifter du telefon skal du have app data med over for at beholde dine opsætninger.

Fremtidige ideer: Måske bliver det muligt at kunne dele sine opsætninger med andre på et tidspunkt.

4
Slotrace / Rullelængde
« Dato: Juli 25, 2014, 15:16:13 pm »
Jeg ved ikke om jeg er den eneste der er træt af geartabeller der bliver væk hele tiden, eller ikke har den rigtige dækstørrelse. I hvert fald baksede jeg lige en app sammen til morgen til udregning af rullelængde. Den kan hentes på Google Play til android telefoner/tablets og er selvfølgelig gratis. Navnet er 'Rullelængde'.

5
Handelspladsen / køreklare toptunede Plafit biler
« Dato: Juli 15, 2010, 21:31:22 pm »
Jeg vil inden for kort tid begynde at sælge nye køreklare Plafit biler, toptunede med den opsætning som min egen, den vores hold blev nr. 7 i Tyskland og nr. 3 i Italien med.
Der kommer både Corvetter og Porscher, og jeg garanterer at alle biler kører klart under 8 sek. på en baneomgang i Racefun.

De 2 første lavede jeg til DPM og de 3 næste biler (alle Corvetter) blev testet i dag og kørte alle 7,7 tider, men de er afsat.

Jeg håber hermed at der vil komme flere stærke danske hold til løbene i EPC, det bør være muligt nu.

Min far vil lave bodyer så i kan få dem helt færdige hvis det ønskes.

priser vil ligge mellem 2.000,- og 3.000,- afh. af model og om den skal dekoreres/males.

ila_renderedIMG_9554.jpg[/attachment:v6zs04nk]
Racefun's bil

ila_renderedIMG_9548.jpg[/attachment:v6zs04nk]
Scuderia Minimale's bil


specielle ønsker modtages på mail plafit snabel a racefun.dk

og jeg håber nogle af køberne vil fortælle om deres bil her i tråden.

hilsen

Christian

Sider: [1]